Ενώστε 2 διακριτικά σ' ένα λογαριασμό DXCC ή WAS στο LotW

Ωραία...Βρισκόμαστε λοιπόν στη θέση να έχουμε ανεβάσει δύο ή και περισσότερα διαφορετικά log στο LotW. Ας δούμε την περίπτωσή μου όπου έχω ανεβάσει QSOs που έκανα με το SV1DPI, το SX25DPI, το SX2004D, το SV1DPI/8 και το SV1DPI/P. Ο υπολογιστής της ARRL δεν ξέρει ότι όλα αυτά ανήκουν στο ίδιο άτομο και θα έπρεπε να μετράνε για το ίδιο DXCC και το ίδιο WAS. Πρέπει λοιπόν να πούμε στον υπολογιστή ότι ο SV1DPI, o SV1DPI/P SV1DPI/M SX25DPI, SX2004D κι όποιο άλλο τέλος πάντων διακριτικό μας ανήκει και είναι στην ίδια ραδιοχώρα με το κυρίως διακριτικό μας, θα πρέπει να μετρήσουν για το ίδιο DXCC και για το ίδιο WAS. Ας υποθέσουμε ότι έχουμε ήδη κάνει λογαριασμό για το SV1DPI...

ΠΡΟΣΟΧΗ: αν δεν έχετε DXCC η διαδικασία περιγράφεται παρακάτω...

 

Όταν κάποιος έχει DXCC

1. Πάμε στη γνωστή διεύθυνση https://p1k.arrl.org/lotwuser/default και δίνουμε το διακριτικό μας και τον κωδικό που μας είχε στείλει η ARRL...

 

2. Πατάμε στη συνέχεια στο Awards (3ο από αριστερά) κι επιλέγουμε τον δεύτερο λογαριασμό μας στο DXCC (παράδειγμα SX1A) που θέλουμε να ενώσουμε με τον κυρίως λογαριασμό. 

 

Στην επόμενη οθόνη θα δούμε το σκορ του SX1A στο DXCC...

 

3. Στο αριστερό μενού επιλέξτε την τελευταία επιλογή Link Account... Στην συνέχεια ερωτόμαστε με ποιο λογαριασμό θα ενώσουμε το SX1A. Απαντώ με τον κυρίως λογαριασμό μου (SV1DPI). Όταν θα κάνω την τρίτη, τέταρτη, κλπ. ένωση, θα πρέπει στο δεύτερο κουτάκι να γράψω κι αυτά τα διακριτικά που έχω ήδη ενώσει. Πατήστε Request Linking, που σημαίνει ότι αιτούμαστε την ένωση στον ίδιο κοινό λογαριασμό των διακριτικών. Η ένωσή τους θα μας κοινοποιηθεί με email, όταν με το καλό εγκριθεί. Συνήθως μετά από μια εργάσιμη.

 

 

4. Δείτε παρακάτω πώς θα φαίνεται μετά ο κυρίως λογαριασμός σας. Δεξιά θα μνημονεύονται τα διακριτικά που είναι ενωμένα, όπως στην περίπτωσή μου.

 

Όταν κάποιος ΔΕΝ έχει DXCC

5. Σε κάποιες περιπτώσεις όταν κάποιος δεν έχει DXCC και προκειμένου να ενώσει 2 διακριτικά (πχ. SV1HKH και SX25HKH), πρέπει να διαλέξει Modify Account. (απ' ότι βλέπω τώρα αυτή πρέπει να είναι η σωστή διαδικασία αλλά δεν ξέρω γιατί τότε για μένα είχε δουλέψει η ως άνω περιγραφόμενη. Γι' αυτό το λόγο παραθέτω και τις δύο και ζητώ συγγνώμη για το όποιο μπέρδεμα. Όταν το κάνετε, πείτε μου κι εμένα παρακαλώ).

 

6. Εκεί διαλέγεις το λογαριασμό που θέλεις ως κύριο (στην περίπτωσή μου SV1HKH GREECE) και τσεκάρεις το κουτάκι που λέει "set as default DXCC account" και παρακάτω επιλέγεις τα διακριτικά που θες να λινκάρεις με τον κυρίως λογαριασμό σου στο DXCC. Στην επόμενη οθόνη βλέπεις το αποτέλεσμα.... και επιβεβαιώνεις ότι τα θες έτσι πατώντας "Merge accounts" δηλ. "ένωσε τους λογαριασμούς".

λινκ3

 

Ένωση δύο διακριτικών στο WAS

Τελειώσαμε με το DXCC. Σειρά έχει τώρα το WAS. Στην 2η οθόνη επιλέγουμε το λογαριασμό μας στο WAS (στην περίπτωσή μου SV1DPI) και βλέπουμε την παρακάτω οθόνη...

 

Στο αριστερό μενού διαλέγουμε Modify Account (τροποποίηση λογαριασμού). Στο Account name βάζουμε το διακριτικό μας (SV1DPI) και μετά κάνουμε κλικ στο Add Account Rule.

 

Στην επόμενη οθόνη ανοίγουμε το κυλιόμενο μενού και διαλέγουμε callsign (διακριτικό) .

 

Διαλέγουμε το διακριτικό που μας ενδιαφέρει να ενώσουμε με το SV1DPI (ας πούμε το SX25DPI).

Αποθήκευση (save) κι αυτό ήταν!!!

JSN Solid template designed by JoomlaShine.com