Συνεχίζονται πυρετωδώς οι εργασίες στο contest station SZ1A προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες ως τις 23 Νοεμβρίου που θα συμμετάσχουμε στο CQ WW CW Contest. Παρεπιπτόντως και για άλλη μια φορά, καλούμε όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει, να επικοινωνήσει μαζί μας για να έρθει να μείνει στον Κοκκινόλογγο και να συμμετάσχει στο contest ως ένας από τους χειριστές μας.

Έτσι λοιπόν, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 πήγαμε και αποκαταστήσαμε τη βλάβη της X7 και παράλληλα αναδιατάξαμε το shack και πήραμε μαζί μας τα computer προκειμένου να τα επισκευάσουμε.

sv1dppstubsΤην Κυριακή 10 Νοεμβρίου μια άλλη ομάδα, με επικεφαλής τον Σπύρο SV1DPP και το spectrum analyzer του, πήγαμε στον Κοκκινόλογγο προκειμένου να τριμάρουμε και να βελτιστοποιήσουμε τα stubs του σταθμού. Ο Σπύρος έδωσε ρέστα με το χιούμορ που τον διακρίνει και όλα έγιναν στην εντέλεια. Έτσι μπορούμε να απολαμβάνουμε μια επιπλέον αποκοπή της τάξεως των 45dB στην άλλη μπάντα από αυτή που δουλεύει ο ένας σταθμός, πέραν αυτής των 50-60dB που προσφέρουν τα bandpass φίλτρα.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα stubs μπορείτε να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο στα Ελληνικά από την ιστοσελίδα του SV1DPI, που αναφέρεται σχετικά με τη λειτουργία των stubs.

 Επίσης μπορείτε να δείτε το παρακάτω blog διάγραμμα για να καταλάβετε πώς λειτουργούν τα stubs στον SZ1A.

stubs

Εισαγωγή χρηστών

Οι συνδεδεμένοι χρήστες έχουν περισσότερα μενού και επιλογές...

Powered by mod LCA

Στατιστικά Επισκεπτών

Σήμερα 2

Εχθές 96

Εβδομάδα 2

Μήνας 865

ΣΥΝΟΛΟ 603313

Currently are 15 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

JSN Solid template designed by JoomlaShine.com