SZ1AΌπως συνηθίζουμε τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος συμμετείχαμε στο διαγωνισμό CQ WPX CW. Ο διαγωνισμός διεξήχθη φέτος το Σαββατοκύριακο 25-26 Μαΐου 2013.

 

Όπως συνήθως, ήρθαν επισκέψεις και βοήθεια από Αθήνα μεριά. Έτσι ο Παναγιώτης SV2FWV ήρθε μαζί με το Βασίλη SV1DPJ νωρίς την Παρασκευή και ανηφορίσαμε προς το σταθμό, στο Κοκκινόλογγο. Φέτος δεν ήταν καθόλου σίγουρο ότι θα έρθει ο Παναγιώτης γιατί την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα ήταν στην Καλόλημνο με τα SX5KL. Μόνοι «σίγουροι» ήταν ο υπογράφων Κώστας SV1DPI, Δημήτρης SV1CIB και ο Βασίλης SV1DPJ. Είχαμε λοιπόν αποφασίσει να το «τρέξουμε» όπως και να ‘χει. Όταν νωρίς την Παρασκευή το πρωί μάθαμε ότι θα έρθει κι ο Παναγιώτης, αναθαρρήσαμε…

           

GKE RPΟι εκπλήξεις όμως άρχισαν αμέσως μετά την άφιξή μας στον Κοκκινόλογγο. Ο Γιώργος SV1RP είχε ήδη ξεκινήσει από Αθήνα μαζί με τον Παντελή, ένα ζωηρό και αδηφάγο μίνι πίντσερ. Ο Παντελής με το Γιώργο έφτασαν αργά το βράδυ της Παρασκευής και πλέον όντας 5, είμαστε σούπερ ομάδα.

         

Όλα ετοιμάστηκαν και σεταρίστηκαν. Βάλαμε το ράδιο του Βασίλη, ένα KENWOOD TS590 το οποίο θεωρήσαμε καλύτερο του Kenwood TS850 που είναι κανονικά στο σταθμό κι εγκαταστήσαμε το wintest που φαίνεται πιο καλό στο cw από το writelog που συνήθως χρησιμοποιούμε στο σταθμό.

 

Η ομάδα υποστήριξης αποτελούμενη από τους Παναγιώτη SV1HKH, Θανάση SV1CQK άρχισε το ψηστήρι… Για τα προεόρτια φαγοπότια ήρθαν και οι SV1SN, SV2HQL, SV1HKR, SV1UK, SV1CQG, SV1HKZ, SV1HLB, SY1AGB. Οι μπριζόλες και τα λουκάνικα έδιναν κι έπαιρναν.

           
SV1HKH
Οι στόχοι που είχαν τεθεί ήταν να περάσουμε καλά. Πρώτη (;) ίσως φορά δε βάλαμε στόχο κάποιο σκορ ή την πρώτη θέση ή κάποιο ρεκόρ. Θέλαμε απλά να έχουμε pileup, να εξασκήσουμε τα αυτιά μας και να περάσουμε καλά. Έτσι ούτε χαρτιά με τους στόχους τυπώσαμε ούτε τίποτα. Είπαμε απλά να το διασκεδάσουμε…

 

Το Σάββατο πρωί άλλη μία έκπληξη μας περίμενε. Ο Μιχάλης SV8GKE, συνήθης ύποπτος και επισκέπτης του σταθμό σε άλλους διαγωνισμούς, δήλωσε παρών.  Ο Μιχάλης δεν ήταν να έρθει λόγω του ότι ήταν κι αυτός την πρηγούμενη εβδομάδα στην Καλόλημνο και λόγω κούρασης ήταν δύσκολο. Ήρθε όμως τελικά από τη Λευκάδα κι έμεινε όλο το Σάββατο συμμετέχοντας και στο Pileup και στο φαγοπότι… Πάντα τέτοια Μιχάλη.

         
Η διάδοση δεν ήταν στα καλύτερά της όλο το Σαββατοκύριακο. Η Αμερική δεν άνοιξε όπως πέρυσι αλλά η
TRAPEZIΙαπωνία ήταν σταθερή αξία. Ο ένας ρότορας έβγαλε καπνούς και αποδήμησε εις Κύριον… Το κακό είναι ότι η Hygain έμεινε να κοιτάει ανάποδα την Αμερική, κάτι που μας στοίχισε στα 40μ το πρωί. Την Κυριακή ο SV1CQK τον μισοέφτιαξε και μπορέσαμε να στρίψουμε και τη hygain αλλά μάλλον ήταν αργά για τα 40μ… Και η yagi για τα 40μ είχε κάποια μικροπροβληματάκια ενώ και η cushcraft εμφάνισε τις παιδικές της ασθένειες αργά την Κυριακή το απόγευμα…

 

Εμείς πάντως περάσαμε καλά καταφέρνοντας ένα αξιοπρεπέστατο σκορ (περίπου 6.000.000), μόλις λίγο μικρότερο από το περσινό. Τις επόμενες μέρες ανακαλύψαμε ότι θα είμαστε και πρώτοι στην Ελλάδα ελλείψει ανταγωνισμού και περίπου στην 16η θέση στην Ευρώπη και στην 25η στον κόσμο, σύμφωνα με τα σκορ που έστειλαν οι συμμετέχοντες. Ελπίζουμε ακόμη περισσότεροι να ενεργοποιηθούν με τον καιρό στο υπέροχο αυτό mode, που μεταξύ άλλων μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τους υπόλοιπους.

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

 

DPJ CIB FWV

OLOI

 

 

 

 

 

 

 

Εισαγωγή χρηστών

Οι συνδεδεμένοι χρήστες έχουν περισσότερα μενού και επιλογές...

Powered by mod LCA

Στατιστικά Επισκεπτών

Σήμερα 0

Εχθές 106

Εβδομάδα 247

Μήνας 667

ΣΥΝΟΛΟ 603115

Currently are 28 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

JSN Solid template designed by JoomlaShine.com